Niet gecategoriseerd

Een Nieuwe Webshop

Hieronder wordt het nog eens uitgelegd: Meer informatie over het einde van de support vindt je in deze FAQ. Wat betekent dit voor mijn webshop? Voor webshops die op Magento 1 zijn gebaseerd, betekent het einde van de support dat er nagedacht moet gaan worden over een migratie naar Magento 2. Ten opzichte van Magento 1 is Magento 2

Voor 1.13 en 1.14 geldt dat ze volledig ondersteund blijven. Voor lagere versies worden geen kwaliteitsfixes meer uitgevoerd. Magento Open Source 1.5 tot 1.9 worden tot en met juni 2020 ondersteund. Er worden geen kwaliteitsfixes meer uitgevoerd.

Daarnaast worden er voor magento webshop 1 geen nieuwe functionaliteiten meer ontwikkeld. Dit betekent dat de mogelijkheden steeds beperkter zullen worden.

De belangrijkste reden om te migreren naar Magento 2 is de veiligheid van de webshop. Na juni 2020 kan de veiligheid niet meer worden gegarandeerd. Magento 1 webshops worden hierdoor vatbaar voor aanvallen van buitenaf.

Dat betekent dat het bij een overstap naar magento webshop 2 niet gaat om een replace van het platform, maar een complete migratie. Dit kost meer tijd, maar brengt ook veel kansen in de verbetering van de webshop. Omdat geen webshop hetzelfde is, heeft een migratie voor iedere webshop andere implicaties.

ÉéN Partij Voor Ontwikkeling, Implementatie éN Hosting

Ook koppelingen van derde partijen zullen hun pijlen steeds meer richten op magento hosting 2. Om de veiligheid én toekomstbestendigheid van Magento webshops te garanderen, zal er nagedacht moeten worden over een migratie naar Magento 2.